مواد لازم:
• برنج، 3 پیمانه
• شبت (شوید)، حدود 100 گرم
• سیبزمینی، 2 تا 3 عدد
• روغن، به مقدار لازم
• نمک، به مقدار لازم
• پیاز سرخ شده و کشمش، به مقدار لازم برای تزیین
طرز تهیه:
• ابتدا برنج را بشویید، به آن نمک بزنید و به مدت 2 تا 3 ساعت خیس بگذارید.
• میتوانید از شوید خشک استفاده کنید. اگر تازه بود بشویید و خرد کنید.
• سیبزمینیها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید.
• در قابلمهای آب بگذارید تا بجوشد. برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید. بعد از اینکه چند جوش خورد، سیبزمینیها و در نهایت شوید را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش آبکش کنید.
(اگر از شوید خشک استفاده میکنید، آن را داخل آب جوش نریزید و پس از آبکش کردن، لابهلای برنج بریزید.)
• کف قابلمه کمی روغن بریزید و برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و دم بگذارید. میتوانید از سیبزمینی ورقشده، نان و یا هر چیزی که دوست دارید به عنوان تهدیگ استفاده کنید.
• نیم ساعت بعد برنج دم کشیده شما آماده است. میتوانید با پیاز داغ و کشمش تفت داده شده آن را تزئین کنید و میل بفرمایید.
نان کلانه، کرمانشاه
مواد لازم:
• پیچک یا پیازچه، یک دسته
• تخممرغ، یک عدد
• ماست، یک پیمانه
• آرد، دو پیمانه
• شکر، دو قاشق غذاخوری
• روغن مایع یا روغن حیوانی، سه قاشق غذاخوری
• بیکینگ پودر، دو قاشق چایخوری
• نمک و زردچوبه، هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
• در یک کاسه بزرگ تخممرغ، شکر، نمک، و زردچوبه و ماست را هم بزنید.
• مخلوط بیکینگ پودر و آرد را به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیری یکدست داشته باشید.
• خمیر به دست آمده را یک تا دو ساعت داخل نایلون بگذارید تا حجم آن زیاد شود.
• خمیر را به 9-8 قسمت تقسیم کنید. روی میز کار را کمی آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را نازک باز کنید.
• حالا یک طرف خمیر پیازچه خرد شده بریزید و طرف دیگر خمیر را روی آن برگردانید و کنارههای خمیر را با انگشت به هم بچسبانید.
• تابهای را آماده کنید و بگذارید روی حرارت تا داغ شود. حرارت باید متوسط باشد، چون نان زود میسوزد. اگر هم کم باشد، نان خشک و سفت میشود. پس دقت کنید. (در کرمانشاه نون کلانه را روی ساج میپزند.)
• خمیر را داخل تابه بگذارید تا بپزد. وقتی یک طرف خمیر پخت و خالهای قهوهای روی نانها افتاد، طرف دیگر خمیر را برگردانید تا بپزد.
• بعد از پخت، نانها را در ظرف بگذارید و روی آنها را روغن بمالید.
نوش جان