شوربای تره، تبریز
موادّ لازم
• سبزی تره:250 گرم
• برنج: نصف پیمانه
• سیبزمینی: دو عدد متوسط
• تخممرغ: دو عدد
• گوجه فرنگی: دو تا سه عدد
• رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
• روغن: سه قاشق غذاخوری
• آب: دو لیوان
• نمک: فلفل و زردچوبه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- تره را پاک و به صورت نسبتاً درشت خُرد میکنیم و پس از شستن آبکش میکنیم.
- تره را با کمی روغن تفت میدهیم.
- گوجهفرنگیهای درشت خرد شده و رب گوجه فرنگی را به روغن و تره اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
- به مواد نمک، فلفل و زردچوبه میزنیم.
- سیبزمینیها را چهار قاچ و به مواد اضافه میکنیم. آب را هم اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا سیبزمینیها بپزند.
- پس از پخت سیبزمینیها، برنج را اضافه میکنیم.
- بعد از دو دقیقه تخممرغ را درون آب شوربا میشکنیم، هم نمیزنیم و میگذاریم تخممرغها ببندند تا غذا شکل قشنگی بگیرد.
- بعد از اینکه تخممرغها بسته شدند، آب شوربا را از مواد جدا میکنیم.
- مواد داخل شوربا را میگذاریم روی حرارت ملایم تا خوب بپزد.
- آب شوربا را میتوانید ترید کنید. بقیه مواد را با نان و یا خالی میل کنید.
مسقطی زعفرانی
موادّ لازم
• نشاسته: یک پیمانه
• شکر: یک و نیم پیمانه
• گلاب: یک پیمانه
• آب: سه پیمانه
• زعفران غلیظ: چهار قاشق غذاخوری
• کره:50 گرم
طرز تهیه
- نشاسته را در آب حل میکنیم و سپس شکر و گلاب را به آن میافزاییم.
- ظرف حاوی مواد را روی حرارت قرار میدهیم. ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا مایه گرم شود و بعد از سه دقیقه حرارت را ملایم میکنیم.
- مرتب هم میزنیم تا لعاب بیندازد، حالا کره و زعفران را اضافه میکنیم و همچنان میگذاریم بپزد تا خامی نشاسته گرفته شود (تقریباً نیم ساعت).
- وقتی خوراکی ما غلیظ شد، آن را از روی حرارت برمیداریم و در ظرفی مستطیلشکل میریزیم و در یخچال میگذاریم تا خنک شود و ببندد.
- بعد از حدود یک ساعت مسقطی را برش میزنیم و در ظرف میچینیم.
میتوانید مسقطی را کمی روانتر درست کنید و به شکل گرم میل بفرمایید.