در راستای توسعه آموزشهای مهارتی، ارتقای جایگاه آموزشهای زمینه کشاورزی، و گسترش تعاملات آموزشی با دستگاههای متولی مهارت، مراسم افتتاح 16 هنرستان جدید وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در آغاز سال تحصیلی (1400- 1399) در 24 هنرستان فنیوحرفهای و کاردانش کشاورزی در سراسر کشور، روز سهشنبه اول مهرماه سال جاری بهصورت حضوری و ویدیوکنفرانس و با همکاری مشترک دو وزارتخانه در استان فارس برگزار شد.
در جلسه ویدیوکنفرانس که با حضور دکتر علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش، دکتر کامبیز بازرگان، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، و مهندس سیدمصطفی آذرکیش، مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش برگزار شد، دکترکمرئی ضمن تقدیر از معاونان و رئیس مؤسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، راهاندازی 16 هنرستان وابسته جدید در سال جهش تولید را گامی بزرگ و مثبت در جهت توسعه مهارتآموزی زمینه کشاورزی عنوان کرد و سیاست معاونت آموزش متوسطه را توسعه این هنرستانها در بخشهای گوناگون کشاورزی دانست. وی همچنین حمایت مسئولان وزارت جهاد کشاورزی را از هنرستانهای کشاورزی در زمینه تأمین نهادههای کشاورزی و صدور مجوزهای بهرهبرداری از واحدهای تولیدی هنرستانهای کشاورزی خواستار شد.
در این آیین افتتاح، دکتر بازرگان با اشاره به ادامه تحصیل دانشآموزان علاقهمند به تحصیل در مهارتآموزی زمینه کشاورزی بیان داشت: «در حال حاضر هشت هنرستان در بخش کشاورزی فعال است و با افتتاح همزمان 16 هنرستان جدید کشاورزی در سراسر کشور، تعداد هنرستانهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی سه برابر شده است. بیشک بدون اهتمام ویژه و همدلی همکاران در وزارت آموزشوپرورش، وزارت جهاد کشاورزی، استانداری و سایر ارگانهای مرتبط، این مهم میسر نمیشد.»
در ادامه این جلسه، مهندس آذرکیش با ابراز خرسندی از راهاندازی هنرستان کشاورزی دخترانه در استان فارس، یکی از اقدامات اساسی دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش را متناسبسازی محتوای آموزشی رشتهها با نیاز بازار کار و فناوریهای نوین دانست و توجه ویژه به توسعه کمی و کیفی رشتههای کشاورزی را از اولویتهای آموزشی این دفتر عنوان کرد.
شایان ذکر است، هدف از تأسیس هنرستان (دبیرستان) وابسته، علاوه بر هدفهای عمومی نظام آموزشی کشور، استفاده از مشارکت سایر دستگاهها در جهت توسعه آموزش متوسطه، به منظور تربیت نیروهای متعهد و کارآمد برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز کشور، توسط سایر وزارتخانهها، سازمانها و مراکز غیروابسته به آموزشوپرورش است. از طرف دیگر، اجرای طرح تربیت کشاورزان آینده با تعامل دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و آموزشوپرورش و با هدف توسعه کمی و کیفی هنرستانهای کشاورزی برای جذب نوجوانان علاقهمند به فعالیت در عرصه کشاورزی، دستاوردهای خوبی برای توسعه کشاورزی در کشور به همراه دارد.