کیک باقلوا
مواد لازم
- تخم مرغ، سه ﻋﺪﺩ
- شیر، یک لیوان
- ﺷﮑﺮ، یک ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
- پودر ﻫﻞ، یک ﻗﺎﺷﻖ چایخوری
- بیکینگپودر، یکدوم ﻗﺎﺷﻖ چایخوری
- ﺭﻭﻏﻦ ﻣﺎﯾﻊ، یکسوم ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
- ﻭﺍﻧﯿﻞ، یکچهارم ﻗﺎﺷﻖ چایخوری
- ﺁﺭﺩ، یک و نیم ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
مواد ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﺮﺑﺖ
- ﺷﮑﺮ، یک ﭘﯿﻤانه
- آﺏ، نیم ﭘﯿﻤﺎنه
- گلاب، نیم ﭘﯿﻤﺎنه
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻭﻣﺎﻝ ﮐﯿﮏ
- ﺯﺭﺩه تخم مرغ، یک ﻋﺪﺩ
- ﺯﻋﻔﺮﺍن دمکرده، یک ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍخوری
- خلال پسته، برای تزیین روی باقلوا
طرز تهیه
- ﺁﺭﺩ ﻭ بیکینگپودر ﺭﺍ سه ﺑﺎﺭ ﺍﻟﮏ میکنیم.
- تخم مرغها ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻓﯽ میریزیم ﻭ ﺑﺎ ﺷﮑﺮ ﻭ ﻭﺍﻧﯿﻞ به مدت چهار ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺑﺎ ﻫﻤﺰﻥ میزنیم. ﻭﻗﺘﯽ ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﺯﺩﯾﻢ، ﻫﻞ و سپس ﺭﻭﻏﻦ ﺭﺍ به مواد ﺍﺿﺎﻓﻪ میکنیم ﻭ حدود یک دقیقه ﺩﯾﮕﺮ هم میزنیم، ﺩﺭ ﺣﺪی که ﺭﻭﻏﻦ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺷﻮﺩ. در ادامه ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﺍضافه ﻭ ﺑﺎ ﻟﯿﺴﮏ ﺧﻮﺏ ﻣﺨﻠﻮﻁ میکنیم.
- ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍ ﺩﺭﻭﻥ ﻗﺎلبی که از قبل چرب کردهایم، میﺭیزیم ﻭ 45 ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺩﺭ ﻓﺮ با دمای200 درجه سانتیگراد میگذاریم.
- کیک را ﺍﺯ ﻓﺮ ﺩﺭ میﺁﻭﺭیم و ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺯﺭﺩﻩ ﻭ ﺯﻋﻔﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺑﺮﺱ ﺭﻭﯼ آن میمالیم. حالا اجاق ﻓﺮ ﺭﺍ ﺭﻭﺷﻦ میکنیم ﻭ بار دیگر چهار تا پنج ﺩﻗﯿﻘﻪ ﮐﯿﮏ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻓﺮ میگذاریم.
- ﻣﻮﺍﺩ ﺷﺮﺑﺖ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻓﯽ میریزیم، ﻣﺨﻠﻮﻁ میکنیم ﻭ ﺭﻭﯼ ﺣﺮﺍﺭﺕ میگذاریم ﺗﺎ ﮐﻤﯽ ﺑﺠﻮﺷﺪ.
- ﮐﯿﮏ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻓﺮ ﺩﺭمیﺁﻭﺭﯾﻢ و ﺑﺮﺵ میزنیم. بعد ﺷﺮﺑﺖ ﺭﺍ داغ داغ روی کیک میریزیم.
نوش جان
چای به
مواد لازم:
- به، به تعداد دلخواه
طرز تهیه
- بهها را شسته و با رنده درشت رنده کنید.
- بههای رندهشده را روی پارچه تمیزی پهن کنید و به مدت دو روز اجازه دهید تا کمی خشک و نم آن گرفته شود.
- حالا بههای خشکشده را در تابه بریزید و روی حرارت آن را خوب تفت دهید. به میزانی تفت دهید که رنگ آن تغییر کند و بهعنوان چای آماده استفاده باشد.
- برای هر نفر یک قاشق چایخوری از به خشکشده را با آب جوش دم کنید و میتوانید از دانه هل یا چوب دارچین هم برای عطر بیشتر آن استفاده کنید.
چای خوشمزه و خوشطعم به بسیار آرامبخش است. خاصیت ضد التهابی و آنتیاکسیدانی* دارد، به حل مشکلات گوارشی کمک میکند، برای سیستم قلبی عروقی مفید است، و سبب کاهش استرس میشود.
* مواد بسیار مهمی در حفظ و سلامتی بدن به شمار میروند و کمبود آنها به بدن آسیب میرساند.