پیراشکی گوشت
موادّ لازم برای خمیر:
- آرد؛ 3 پیمانه
- ماست؛ یک پیمانه
- تخممرغ؛ 2 عدد
- بکینگپودر؛ یک قاشق غذاخوری
- شکر؛ یک قاشق غذاخوری
- نمک؛ یک چهارم قاشق چای خوری
- روغن مایع؛ 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی درست شود. نیم ساعت در فضای خارج از یخچال به خمیر استراحت دهید تا خمیر آماده شود.
مواد لازم برای داخل پیراشکی:
- پیاز؛ یک عدد متوسط
- فلفل دلمه خرد شده؛ نصف پیمانه
- قارچ خرد شده؛ یک پیمانه
- گوشت چرخ کرده؛ 100 گرم
- نمک و فلفل، زردچوبه و آویش؛ به مقدار لازم
- روغن؛ به مقدار لازم
- پنیر پیتزا؛ حدود100 گرم
- رب گوجه فرنگی؛ یک قاشق غذاخوری
طرزتهیه
- ابتدا پیاز را تفت میدهیم وقتی طلایی رنگ شد گوشت را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
- حالا ادویهها را اضافه کنید و سپس قارچ و فلفل دلمهای را بعد از کمی تفت دادن رب گوجه را اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید تا خوب مواد با هم تفت بگیرد.
- روی تخته یا سینی کمی آرد بریزید و خمیر را با وردنه صاف کنید. با یک لیوان دهانه گشاد یا یک کاسه متوسط خمیرها را به شکل دایره برش بزنید.
- اگر احساس کردید خمیرتان خیلی نرم شده میتوانید کمی آرد اضافه کنید تا بهتر شکل بگیرد.
- مواد گوشتی را داخل خمیر دایرهای بریزید و سپس دو طرف خمیر را روی هم بیاورید کمی با دست لبههای خمیر را فشار دهید تا بهم بچسبد سپس با چنگال لبههای خمیر را فشار دهید تا خوب بهم بچسبد و مواد بیرون نریزد.
- حالا خمیر پر شده آماده را داخل روغن سرخ کنید. پیراشکی خوشمزه نوش جانتان.
آش آب غوره
مواد لازم:
- پیاز داغ، چهار قاشق غذاخوری
- سبزی آش، یک کیلوگرم
- بلغور گندم، يک پیمانه
- عدس، یک پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی، یک پیمانه
- برنج، یک پیمانه
- آب جوشیده، چهار پیمانه
- آبغوره، دو پیمانه
- نعنای خشک، دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه، به مقدار لازم
- روغن، به مقدار لازم
طرز تهیه
- حبوبات (عدس و لوبیا چشم بلبلی) را به مدت چند ساعت خیس کنید.
- سبزی آش را پاک کنید، بشویید و سپس خرد کنید.
- حبوبات را روی گاز بگذارید تا نیمپز شوند.
- حالا بلغور و برنج را به حبوبات اضافه کنید. بعد از اینکه حبوبات به طور کامل پختند، سبزی آش را هم اضافه کنید.
- نمک و فلفل را به همراه دو قاشق پیاز داغ به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
- روغن را در ظرفی کوچک داغ کنید. حالا گاز را خاموش کنید و نعنای خشک را در روغن بریزد تا نعناداغ سبز و خوشرنگی آماده شود.
- در مرحله آخر آبغوره و کمی نعناداغ را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا چند جوش بخورد.
- آش آماده شده را در ظرفی سرو کنید و با باقی پیازداغ و نعناداغ آن را تزئین کنید.