شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

مقالات

خوراک دل و جگر / شیرینی مشهدی

  فایلهای مرتبط
خوراک دل و جگر / شیرینی مشهدی

 خوراک دل و جگر / زهرا اسلامی

مواد لازم

- دل مرغ، صد و پنجاه گرم  

- جگر مرغ، صد و پنجاه گرم  

- پیاز، یک عدد بزرگ  

- رب گوجهفرنگی، یک تا دو قاشق غذاخوری  

- روغن مایع، به میزان لازم  

- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه، به مقدار لازم  

- سیبزمینی، سه عدد

 

طرز تهیه

- دل و جگر مرغ را خوب تمیز کنید و بشویید و بهاندازه دلخواه خرد کنید. 

- پیاز را به شکل خلالی خرد کنید، در روغن تفت دهید و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. وقتی طلایی شد، پیازها را بردارید و در ظرفی کنار بگذارید.   

- جگر مرغ را به همان روغن باقیمانده از پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید و بردارید و کنار بگذارید.

- دل مرغ را در تابه بریزید و با شعله کم تفت دهید. بعد سهچهارم لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد تا بافت آن نرم شود.  

- بعد از اینکه دلها آماده شدند، پیاز طلایی شده و رب گوجه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رب گوجه خوب تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته شود. اکنون ادویهها را اضافه کنید و اجازه دهید با مواد خوب تفت بخورد.  

- جگر را که از قبل سرخ کرده بودید، به بقیه مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید. در تابه را بگذارید تا با شعله کم غذایتان خوب جا بیفتد.  

- سیبزمینی‌‌ها را پوست بگیرید و به شکل دلخواه (خلالی یا حبهای) خرد و سرخ کنید.   

- سیبزمینیها را میتوانید به مدت دو دقیقه در آخر به خوراک اضافه کنید یا جداگانه کنار غذا بگذارید.

 

 

شیرینی مشهدی / زهرا اسلامی

مواد لازم:

- آرد، یک و نیم پیمانه

- تخممرغ، 1 عدد 

- شکر، یک سوم پیمانه 

- شیر، یک چهارم پیمانه

- کره یا روغن جامد، 50 گرم

- بیکینگپودر، یک قاشق چایخوری

- وانیل، یک دوم قاشق چایخوری

- مارمالاد، به مقدرا لازم

 

طرز تهیه:

- آرد و بیکینگپودر را مخلوط و الک کنید. 

- مخلوط شکر و کره یا روغن را که به دمای محیط رسیده است، خوب هم بزنید تا کرمرنگ شود. بعد تخممرغ، وانیل و شیر را اضافه کنید.

- حالا مخلوط آرد و بیکینگپودر را اضافه کنید تا خمیر یکدستی بهدست آید (این خمیر به ورزدادن نیاز ندارد). 

- خمیر را داخل نایلون به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید

- بعد از نیمساعت، خمیر را با وردنه صاف کنید، برش دهید (قالب بزنید) و دوباره به مدت 15 دقیقه در یخچال بگذارید. (میتوانید داخل خمیرهایی را که رو قرار میگیرند، با قالب کوچکتری خالی کنید تا مارمالادی که درون آن قرار میگیرد، دیده شود.) 

- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. کف قالب (سینی) را کاغذ روغنی بیندازید و خمیرهای برشخورده را روی آن بچینید و به مدت 15 دقیقه داخل فر بگذارید. 

- بعد از 15 دقیقه سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینیها خنک شوند. حالا کف یکی از شیرینیها را مارمالاد بمالید و شیرینی دیگر را روی آن قرار دهید. به دلخواه خود تزئین کنید و میل بفرمایید.

 

- میتوانید از مارمالاد آماده استفاده کنید و یا 100 گرم از هر نوع مربایی را که در خانه دارید، به شکل پوره درآورید و یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را که به «روش بن ماری» حل کردهاید، به آن اضافه کنید.

- اگر فر نداشتید، میتوانید یک قابلمه بزرگ را روی حرارت ملایم قرار دهید (شعله پخشکن هم بگذارید). داخل قابلمه را قالب فلزی (یا هر چیزی که بین قابلمه و سینی شیرینی فاصله ایجاد کند) قرار دهید و سینی خمیرها را داخل قابلمه روی شیئی فلزی بگذارید. روی در قابلمه دمکنی قرار دهید. بعد از 10 تا 15 دقیقه، زمانی که کف شیرینیها طلایی شد، آنها را بردارید (حواستان باشد از 15 دقیقه بیشتر نشود، چون شیرینیها خشک میشوند) و بگذارید خنک شوند. بقیه مرحلههای کار هم که بالا توضیح داده شدند.

 

۵۶۵
کلیدواژه (keyword): رشد نوجوان،دست پخت، خوراک دل و جگر،شیرینی مشهدی،زهرا اسلامی،
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.