شکلات خرما/ معصومه شیخان
شکلاتخرما
یک میان وعده مقوی است که در میانوعدهها
میتوان با چای و انواع دمنوشها
میلکرد.
مواد لازم :
- خرما: یک لیوان
- گردوی خردشده: یک
چهارم لیوان
- بیسکویت آسیابشده:
یک سوم لیوان
- گلاب و دارچین:
به میزان لازم
- کره آبشده:
یک قاشق غذاخوری
- پودر نارگیل یا کنجد:
مقداری
طرز تهیه :
- ابتدا هسته و پوست خرما را جدا میکنیم.
برای راحتترشدن این کار کمی
آب جوش روی خرما میریزیم.
بعد از آبکش کردن، پوست و هسته خرما راحتتر
جدا میشوند.
- بیسکویت آسیابشده
و گردوی خردشده را با کمی دارچین مخلوط میکنیم.
- خرماها را با
کره در ظرف دیگری له میکنیم.
- مخلوط بیسکویت و گردو را به آن اضافه میکنیم.
- کمی گلاب به آن میافزاییم.
- تمامی مواد را با هم مخلوط میکنیم
و ورز میدهیم تا بهصورت
خمیری شوند.
- خمیر آمادهشده
را به صورت توپهای کوچک درمیآوریم.
- توپهای
کوچک را داخل پودر نارگیل یا کنجد میغلتانیم.
- ترافلهای
آماده را داخل ظرف پذیرایی میچینیم.
نوش جان
املت خرما (صبحانه انرژیزا)/
معصومه شیخان
املت خرما غذایی مقوی است و میتوان
آن را در وعده صبحانه میل کرد.
مواد لازم:
- خرمای هسته جدا شده: یک لیوان
- تخممرغ:
سه عدد
- کره: 50 گرم
- دارچین: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا هستههای
خرما را جدا میکنیم. برای راحتترشدن
اینکار کمی آبجوش
به آن اضافه میکنیم.
بعد از یک دقیقه، با خالیکردن
آبجوش، پوست و هسته خرما
راحتتر جدا میشود.
با جداکردن پوست خرما مواد نرمتر
میشود. - تابه را روی حرارت
کم قرار میدهیم. - کره را داخل
تابه میریزیم تا ذوب شود. -
خرمای آماده را به آن اضافه میکنیم.
- کمی آبجوش داخل تابه میریزیم.
بهوسیله گوشتکوب
یا قاشق به آرامی خرماها را در تابه له میکنیم.
- وقتی خرما بهطور کامل له شد، آن
را کمی تفت میدهیم. - کمی دارچین
به آن اضافه میکنیم. - تخممرغ
را به آن اضافه میکنیم و به آرامی با
خرما مخلوط میکنیم تا بپزد. - میتوان
به دلخواه به آن کمی مغزگردوی خردشده یا کنجد خام اضافه کرد. - املت خرما آماده
است.
فوت آشپزی:
- میتوان
بعد از شکستن تخم مرغ کمی صبر کرد تا
زرده و سفیده آن کمی بپزند. حال با مخلوطکردن
تخم مرغ پخته با خرما، املت جلوه بهتری پیدا میکند.