مواد لازم :
- عدس: یک لیوان - سیبزمینی:
یک عدد متوسط - پیاز: یک عدد متوسط - جو پرک: دو قاشقغذاخوری - ربگوجهفرنگی:
یک قاشق غذاخوری - نمک، فلفل
سیاه، زردچوبه و پودر لیموعمانی: به میزان دلخواه - روغن زیتون و پودرگلپر
طرز تهیه:
- پیـاز و سـیبزمینی
را به صـورت نگـینی خـرد میکنیم.
- پیاز خردشده را در روغـن کـمی تفت میدهیم.
- کمی زردچـوبه به آن میفـزاییم.
- بعد از چند دقیقه تفتدادن
پیازها، سیبزمینی خردشده
را به آن اضافه میکنیم. - بعد از کمی تفتدادن
مواد داخل ظرف، جو پرک آبکشیده
را اضافه میکنیم. - رب گوجهفرنگی،
نمک، فلفل سیاه و پودر لیموعمانی را اضافه میکنیم.
- بعد از کمی تفتدادن عدس خیس خورده
آبکشیشده را هم میفزاییم.
- کمی مواد داخل ظرف را هم میزنیم.
- حدود پنج لیوان آب به محتویات ظرف اضافه میکنیم.
- بعد از جوش آمدن آب، شعله گاز را کم میکنیم.
- صبر میکنیم تا عدسی جا بیفتد.
- عدسی پختهشده را داخل ظرف پذیرایی(سرو)
میریزیم و با روغن زیتون و
پودر گلپر تزیین میکنیم.
فوت آشپزی:
بهتر است عدسها
را از شب قبل در آب بگذاریم تا کاملاً خیس بخورند. گلپر ضد نفخ است و طبع گرم دارد
و عطر و طعم مطبوعی هم به عدسی میدهد.
حلوای خرما
معصومه شیخان
مواد لازم:
- خرما: 200 گرم - آرد: سه چهارم پیمانه - روغن مایع: نصف
لیوان - پودر دارچین: یک قاشق چایخوری - پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
- گردو و کنجد برای تزیین ( اختیاری )
طرز تهیه:
- هسته و پوست خرماها را جـدا میکنیم.
- خرما را با گوشتکوب کمی له میکنیم.
برای راحتتر گرفتن پوست خرما
میتوانیم آن را کمی در آب داغ
قراردهیم. - آرد الکشده
را داخل تابه بدون روغن با حرارت کم تفت میدهیم.
- بعداز پنج دقیقه تفتدادن
و گرفتهشدن بوی خامی آرد،
روغن را به آن اضافه میکنیم.
- آرد را در روغن تفت میدهیم.
- خرمای آماده شده را به مواد داخل
تابه میافزاییم. - بعد از
کمی تفتدادن دارچین و زنجبیل
را به آن اضافه میکنیم. - آنقدر
مواد تابه را هم میزنیم
که حلوا حالت یکتکه پیدا کند و از
تابه جدا شود. - حلوا را داخل ظرف پذیرایی (سرو) میریزیم
و با گـردوی خردشـده و کـنجد تزیین میکنیم.
فوت آشپزی:
این نوع حلوا را در منطقههای
جنوبی کشور و بهخصوص بوشهر میپزند.
در این منطقه از نوع خرمـای ریز خاصویی استفاده میکنند
که طعـم متبوعتری به
آن میدهـد و هسته و پوست آن نیز
جدا نمیشود. البته هنگام
خوردن آن باید مواظب باشید هستهها
زیر دندان نروند.