جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴

مقالات

تصمیم بزرگ

  فایلهای مرتبط
تصمیم بزرگ
آرمان را یادتان هست؟ رمزینه‌ صفحه‌ بعد را که پویش (اسکن) و مطالعه کنید، حتماً یادتان می‌آید. بعد از دیدار با رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب، علاقه‌ی آرمان به ایشان بیشتر شد. وقتی صحبت‌های آقا از تلویزیون پخش می‌شد با دقّت گوش می‌داد؛ هرچند بعضی از حرف‌های ایشان بزرگانه بود و او متوجّه نمی‌شد. خیلی دوست داشت از آن جمله‌های شگفت‌انگیز ایشان بشنود؛ از همان‌هایی که چالش‌‏های مهم مدرسه را در جلسات شورا حل می‌‏کرد. بعد از آن دیدار، آرمان به هر موضوعی که به آقا مربوط می‌شد توجّه می‌کرد. از این به بعد اتّفاقاتی برای آرمان می‌افتد که بهتر است از زبان خودش بشنوید.

اتّفاق تاکسی

هر جا که می‌رفتی، صحبت از انتقام ایران از رژیم اشغالگر قدس بود1. آخر به سفارت ما در سوریه که خاکمان حساب می‌شود حمله کرده بود. سوار تاکسی شدم. مردی که روی صندلیِ جلو نشسته بود داشت صحبت می‌کرد: «این چه تصمیمی بود؟ همه‌ی ما را به خطر انداخت. حالا با یک دکمه‌ی آمریکا همه‌ی ایران می‌رود روی هوا .... !»

مرد کناری من گفت: «نه آقا! خیالتان راحت! این تصمیم آقا سید‏علی و همه‏ی مردم و مسئولان کشورمان است. ایشان همیشه همه‌ی جوانب را می‌سنجند. تازه، انتقام خواسته‌ی بیشتر مردم و مسئولان نیروهای مسلح و رزمندگان کشورمان بود.» بحث داشت جالب می‌شد که من پیاده شدم.
 

1. جمهوری اسلامی ایران در جواب حمله‌ی رژیم کودک‌کش صیهونیستی به سفارتخانه‌ی ایران در دمشق در تاریخ 25 فروردین 1403 که باعث شهادت هفت تن از اعضای سپاه پاسدران انقلاب اسلامی از جمله سردار شجاع محمّدرضا زاهدی شد، بعد از بی‌نتیجه ماندن پیگیری‌ها از شورای امنیّت سازمان ملل برای محکوم‏کردن تجاوز رژیم صهیونیستی، با تعداد زیادی پهباد و موشک دو پایگاه مهم رژیم کودک‌کش را مورد هدف قرار داد. نمایندگی ایران در سازمان ملل متّحد، این عملیّات نظامی را براساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متّحد حقّ ایران دانست و همه پذیرفتند.

 

دیوارنگاره

خـیلی فـکرم مـشغول بـود. از یـک طـرف خـوش‌حال بـودم کـه بـه ایـن کودک‌کش‌های نامرد یک درس حسابی می‌دهیم که دیگر خاک وطن‏مان را تهدید نکنند و به آن طمع نورزند. از طرفی هم حرف‌هایی می‌شنیدم که نگران می‌شدم. توی همین فکرها بودم که چشمم به یک دیوارنگاره افتاد. تصویرهایش مرحله به مرحله آدم را با خودش به دل تاریخ می‌برد. وقتی به خانه رسیدم، ماجرا را به پدرم گفتم و از او خواستم عکس آن دیوار نگاره را برایم پیدا کند یا با هم به آنجا برویم و یک عکس خوب از آن بگیریم. دوست داشتم بچّه‌های شورای دانش‌آموزی مدرسه هم آن را ببینند. برای همین، از رویش چاپ کردم و به مدرسه بردم.

 

دیوارنگاره / جنگ جهانی اوّل

شاهزاده‌ی اتریش و همسرش کشته شده‌اند. حکومت اتریش، صربستان را مقصّر می‌داند و به آن‌ها اعلام جنگ می‌کند. روسیه تصمیم مـی‌گیرد بـه نفع صـربستان با اتـریش وارد جنگ شـود (چـون دنـبـال بهـانه اسـت تا شـبه‌جزیره‌ی بـالکان را از دسـت اتـریش دربـیاورد، کـه آخـر هم نمـی‌تواند). آلمان هم برای به دست‌آوردن منطقه‌ی «آلزاس» از فرصت جنگ استفاده می‌کند و به نفع اتریش با روسیه می‌جنگد؛ امّا آن منطقه هم به دست فرانسه می‌افتد.

کم‌کم هر کشوری به نفع کشور دیگر وارد جنگ می‌شود. نتیجه‌ی تصمیم این کشورها: چهار سال درگیری در کلّ جهان با حدود 10 میلیون کشته! (فکرش را بکنید، جمعیّت بعضی از کشورهای اروپایی در آن موقع حدود پنج میلیون نفر بود.)

 

دیوارنگاره / تصمیم بزرگ

جنگ ایران و رژیم بعث عراق با صدور قطعنامه‏ی 598 به نفع ایران تازه تمام شـده است. حـالا رژیـم بـعث عـراق با ریاسـت صـدّام جنـگ‏طـلب تصـمیم می‌گیرد به کویت حمله کند. تعدادی از مسئولان ایرانی اصرار دارند که چون عراق کشور مسلمان است، باید به آن کمک کرد و علیه کویت، با اینکه کشوری اسلامی است، جنگید؛ چون کویت با شیطان بزرگ یعنی آمریکای سلطه‏گر، دشمن مسلمانان، متّحد شده است. عدّه‌ای از مسئولان هم مخالف هستند.

 

دیوارنگاره / نتیجه‌ی نظر گروه اوّل

ایران تصمیم می‌گیرد به صدّام کمک کنـد. هر کشور بـه کمـک کـشور دیـگر مـی‌آید. تمـام کـشورهـای اطرف ایران و عراق وارد یک جنگ بزرگ می‌شوند. کلّی انسان بی‌گناه کشته می‌شوند.

 

دیوارنگاره / نتیجه‌ی نظر گروه دوّم

اختلاف‌ها بالا گرفته است. ره بر سخنرانی می‌کنند و می‌فرمایند: «جنگ صدّام با کویت و آمریکا غیر‌الهی است.1 هم آمریکا و هم صدّام با زورگویی و قُلدری به خاطر به‌دست‌آوردن ثروت و قدرت بیشتر، به جان هم افتاده‌اند. ما هر دو را محکوم می‌کنیم.»2

ایران طبق تصمیم ره بر اعلام بی‌طرفی می‌کند و از یک جنگ بزرگ جلوگیری می‌شود.3 کم‌کم تحلیل‌گران تحلیل کردند و فهمیدند که کشورهای همسایه اعتمادشان به ایران بیشتر شده است و حتّی بعضی کشورهای اروپایی به ارتباط بیشتر با ایران علاقه‌ پیدا کرده‌اند.4

سال‌ها از آن تصمیم گذشت تا آثارش دیده شد و همه ارزشش را فهمیدند. فرماندهان ارتش و سپاه ایران می‏گویند آقا تاکنون با تصمیمات دقیق خود ما را از چندین جنگ قطعی نجات داده‏اند.

 

1. یعنی به خاطر خدا نیست.

2. برگرفته از سخنرانی‌های رهبر انقلاب در تاریخ‌های 24 مرداد و 4 بهمن سال 1369

3. برگرفته از پایگاه اطّلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مقاله‌ی «روایت درایت رهبری در جلوگیری از ورود به جنگ خلیج فارس»، چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷

4. مقاله‌ی «نقش رهبری در مدیریت بحرانِ جنگ خلیج فارس» پایگاه خبری اطّلاع‌رسانی مشرق، ۹ مهر ۱۳۹۱

 

ادامه‌ی ماجرا را در شماره‌ی بعدی بخوان.

 


۶
کلیدواژه (keyword): رشد دانش آموز، سربلند، تصمیم بزرگ، محمدعلی ارجمند
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.