جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴

مقالات

با مکمل یا بدون مکمل غذایی

  فایلهای مرتبط
با مکمل یا بدون مکمل غذایی

1. این روزها داشتن عضله‌های بزرگ و هیکل متناسب، آرزوی بیشتر انسان‌ها شده است. رسیدن به این آرزو نیازمند انجام تمرین‌های متفاوت ورزشی است. البته برخی هم برای رسیدن به وزن مناسب ترجیح می‌دهند از انواع رژیم‌های غذایی استفاده کنند. اما بسیاری از کسانی که به تمرین‌های ورزشی روی می‌آورند، بعد از مدتی به این فکر می‌کنند که  عضله‌های خود را روزبه‌روز بزرگ‌تر از قبل کنند. این موضوع هرچند که می‌تواند باعث زیبا‌شدن بدن انسان شود، اما اگر بدون دانش و آگاهی کافی انجام شود، خطرات زیادی برای بدن خواهد داشت.
 

2. کسانی که تنها به دنبال «آمادگی جسمانی» هستند، کمتر به داشتن اندامی بزرگ و حجیم احساس نیاز می‌کنند. آمادگی جسمانی - همان طور که از نامش پیداست - به آمادگی کلی بدن برای انجام  تمرین‌ها اشاره دارد. مثلاً اگر شما تعداد زیادی بارفیکس بروید، این نشان‌دهنده قوی‌بودن دستان شماست. انجام زیاد حرکت شکم (دراز و نشست) نشان‌دهنده قدرت بالای شکم شماست. دویدن در مسافت‌های طولانی نیز توان بالای هوازی شما را نشان می‌دهد. کسی که چنین توانایی‌هایی دارد، لزوماً به داشتن عضله‌های بزرگ و حجیم نیازی ندارد.
 

3. اما گروه دیگری از شما به دنبال «زیبایی اندام» هستید. برای اینکه عضله‌هایی زیبا و حجیم داشته باشید، به انجام تمرین‌های مخصوص رشته ورزشی «پرورش اندام» نیاز دارید. در این رشته شما باید عموم حرکت‌های خود را با وزنه‌های گوناگون انجام دهید و با بالارفتن توان جسمانی خود، می‌توانید از وزنه‌های سنگین‌تری استفاده کنید. هرچه از وزنه‌های سنگین‌تری در حرکت‌های خود استفاده کنید، فشار بیشتری به عضله‌های شما می‌آید و به این ترتیب توانایی عضله بالاتر می‌رود. این موضوع به‌مرور سبب بزرگ‌شدن عضله‌های شما می‌شود. البته برخی اندام‌ها سریع‌تر حجیم می‌شوند؛ مثل عضله‌های سر شانه. برخی هم دیرتر؛ مثل عضله‌های شکم.
 

4. استفاده از وزنه به جز فایده‌هایی که دارد، می‌تواند برای بدنتان ضرر هم داشته باشد. اگر رشد شما کامل نشده باشد، سنگینی وزنه‌ها باعث می‌شود که صفحه‌های رشد شما بسته شوند. در حقیقت استخوان‌های شما زودتر محکم می‌شوند و دیگر رشد نمی‌کنند. به این ترتیب وزنه‌های سنگین می‌توانند مانع از کامل‌شدن رشدتان و قد کشیدن شما به اندازه کافی شوند. برای اینکه به چنین مشکلی برنخورید، بهتر است که تا قبل از کامل‌شدن رشدتان از وسایل جایگزین استفاده کنید؛ مثلاً از کش‌های ورزشی به جای وزنه.
 

5. در پرورش اندام، مسئله تغذیه هم اهمیت فراوانی پیدا می‌کند. از آنجا که هدف در این رشته رشد عضله‌هاست، بدن انسان به مواد غذایی مثل پروتئین‌ها احتیاج دارد. از طرف دیگر موادی که موجب جمع‌شدن چربی در بدن می‌شوند، کمتر در این رشته مورد نیاز هستند. به همین خاطر چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و نشاسته کمتر مورد استفاده ورزشکاران پرورش اندام قرار می‌گیرد. از طرف دیگر بسیاری ترجیح می‌دهند مواد غذایی را به صورت مکمِل و دارو وارد بدن خود کنند؛ اتفاقی که می‌تواند ناخوشایند باشد!
 

6. مکمل‌های غذایی، در اصل همان مواد غذایی مورد نیــاز بدن هستند که به صورت قرص یا پودر آماده مصرف شده‌اند. مثلاً شما به جای اینکه مقداری مرغ بخورید تا پروتئین مورد نیاز بدنتان تأمین شود، می‌توانید از پودرهای پروتئین استفاده کنید. البته استفاده از همه مکمل‌ها به این سادگی‌ها نیست! بسیاری از داروها و مکمل‌های غذایی، به عنوان مواد غیرمجاز شناخته می‌شوند. چرا؟ دلیلش پیچیده نیست. هر دارویی که در کوتاه‌مدت یا درازمدت برای بدن ضرر داشته باشد، به عنوان داروی غیرمجاز شناخته می‌شود. همان چیزی که به عنوان دوپینگ در ورزش شناخته می‌شود.
 

7. شاید خیلی‌ها تصور کنند که دوپینگ می‌تواند معجزه کند و مثلاً شما با مصرف یک قرص، ناگهان ۲۰۰ کیلو وزنه را بالای سر ببرید! اما نه، این طور نیست! بعضی از مواد نیروزایی که در دوومیدانی و شنا استفاده می‌شوند، تنها اعصاب را تحریک‌پذیر می‌کنند و ورزشکاری که از چنین دارویی استفاده می‌کند، تنها چند صدم ثانیه زودتر از رقبا، فرمان حرکت داور را می‌شنود و حرکت می‌کند. البته در دنیای حرفه‌ای امروز که رقابت‌ها در حد صدم ثانیه است، همین میزان می‌تواند ورزشکار را صاحب مدال کند یا مدال را از دست او خارج کند. اما همان طور که گفتیم، ضررهای این داروها سال‌ها بعد اثر خود را نشان می‌دهند.
 

8. اگر تصمیم دارید بدنی زیبا داشته باشید، فراموش نکنید که با تمرین فراوان به آن برسید، نه اینکه تنها با رژیم گرفتن بخواهید بدنتان را زیبا نگه دارید. از طرف دیگر فراموش نکنید که مکمل‌ها - همان طور که از اسمشان مشخص است - تنها تکمیل‌کننده برنامه غذایی‌تان هستند. ابتدا تغذیه روزانه درستی داشته باشید و بعد، تنها اگر نیاز بود از مکمل‌هایی استفاده کنید که مورد تأیید پزشک باشد. معمولاً بسیاری از افرادی که تغذیه روزانه‌شان صحیح است، اصلاً به مکمل احتیاج پیدا نمی‌کنند؛ چه مجاز و چه غیرمجاز!

 

 

۲
کلیدواژه (keyword): رشد جوان،حال خوب زندگی،خوش اندام،آمادگی جسمانی،پرورش اندام،زیبایی اندام،مکمل‌های غذایی،رژیم غذایی، دوپینگ،مهدی زارعی
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.