موادّ لازم
- بلغور گندم، یک پیمانه
- برنج نیمدانه، یک پیمانه
- لپه، نصف پیمانه
- لوبیا قرمز، یک پیمانه
- سبزی آش، 300 گرم
- پیاز، دو عدد
- آب انار، یک لیوان
- ربّ انار، به اندازهی کافی(5 تا 10 قاشق غذاخوری)
- نمک
- فلفلقرمز
- گلپر
طرز تهیّه
شب قبل از پختن آش، حبوبات و گندم را خیس کنید.
روز بعد،
1. پیازداغ را درست کنید.
2. حبوبات و گندم را در قابلمهای بریزید تا بپزند.
3. وقتی حبوبات و گندم نیمپز شدند، برنج را اضافه کنید و صبر کنید تا حسابی با هم بپزند. (بعضیها هم برنج را جداگانه میپزند و خوب که نرم شد، به آش اضافه میکنند.)
4. نوبت سبزی است که رنگ و رویی به آش بدهد.
5. بعد از اینکه ترکیبات آش تقریباً پخت، نمک و فلفلقرمز را به آن اضافه کنید.
6. نوبت آب انار است که به آش بپیوندد.
7. وقتی مواد کاملاً پخت، ربّ انار را اضافه کنید. چون ربّ انار مانع پختن حبوبات میشود، باید آن را در مرحلهی آخر در آش بریزید.
8. آش که جا افتاد، کمی گلپر آسیابشده به آن اضافه کنید.
9. نوبت هنرنمایی است. با نعناداغ و پیازداغ خلالی و دانههای خوشرنگ انار آن را تزیین کنید.
نوش جان!
سواد تغذیه
اگر میخواهید از منبع پروتئینی ارزانتر از پروتئینهای حیوانی استفاده کنید، حبوبات بهترین انتخاب است. حبوبات علاوه بر پروتئین، موادّ مفید زیادی مثل پتاسیم، آهن و فیبر دارند.
میدانی آنتیاکسیدان چیست؟
آنتیاکسیدانها ذرّههایی(مولکولهایی) هستند که در بدن ما با عوامل بیماریزا مبارزه میکنند و از بدن در برابر بیماریهایی مثل دیابت و بیماری قلبی محافظت میکنند.
یک خبر خوب: انار سرشار از آنتیاکسیدان است.