امروزه با توجه به رشد فزاینده علم و فناوری، و فضای مجازی و رسانهای در جامعه، شاهد بروز برخی از رفتارها و مشکلات روانی و اجتماعی، بهویژه بین دانشآموزان و کودکان و نوجوانان هستیم. اگر مربیان، معلمان و خانوادهها آگاهیهای لازم را نسبت به این آسیبها داشته باشند، شاهد رشد مناسب دانشآموزان و فرزندانمان در مقابله با این آسیبها خواهیم بود.
یکی از رفتارهای دانشآموزان در مدرسه و گاه جامعه، و حتی خانواده که کموبیش رایج است، کمرویی، انزواطلبی و گوشهگیری و در ادامه آن، کمحرفی است که خانوادهها و دانشآموز را بهشدت آزار میدهد. این مشکل اگر بهموقع درمان شود، رشد شایان دانشآموز را در حوزههای اجتماعی و علمی در پی خواهد داشت. اگر هم به آن بیتوجهی کنیم، باعث بروز مشکلات عدیده دیگری مثل نداشتن اعتمادبهنفس، افسردگی، اضطراب و زودرنجی و دوری دانشآموز از فعالیتهای اجتماعی و مدرسه خواهد شد.
در سال تحصیلی ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰، با توجه به وضعیت بیماری کرونا و دوری دانشآموزان از مدرسه، ارتباط غیرحضوری معلم و دانشآموزان در تدریس و فعالیتهای کلاسی، و از طرف دیگر، سابقه داشتن روحیه کمرویی و خجالتیبودن برخی از دانشآموزانم در سالهای قبل، تصمیم گرفتم جو مدرسه را تغییر دهم. به این منظور، با استفاده از برخی موضوعهای مرتبط درسی که اجتماعمحور و گروهی بودند، در راستای تحرک بیشتر و تقویت مشارکتهای اجتماعی و گروهی دانشآموزان، و ایجاد شادابی در آنان، فعالیتهایشان را به مناسبتهای ملی، مذهبی و آموزشی، با بیان تصویری و صوتی خودشان از رسانه ملی و شبکههای سراسری صداوسیما و همچنین شبکه استانی صداوسیمای مرکز بوشهر بخش کردیم.
این اقدام جدا از تقویت و افزایش روحیه خودباوری، سخنوری و اعتمادبهنفس دانشآموزان، باعث بروز استعدادها و ظرفیتهای بالای دانشآموزان و رفع مشکلات عدیدهای همچون گوشهگیری، خجالتیبودن و کمرویی برخی از دانشآموزان انجامید و با استقبال خوب خانوادهها، مدیر، کارکنان مدرسه و مسئولان شهرستان روبهرو شد.
۱۹ فروردین ۱۴۰۲